tisdag 3 april 2012

Förkylningsastma

I går var jag iväg till vårdcentralen med Cleo. Hon börjar bli förkyld och som vanligt sätter det sig på luftrören. Hon hostar konstant på nätterna och anstränger sig för att dra ett andetag.
Det konstaterades det jag redan visste, att hon hade förkylningsastma. Jag har själv astma så jag vet vad stackarn genomlider.
Vi fick medicin som skall inhalleras i en tub med mask. Det var lättare sagt än gjort. Hon vägrade att andas i den. Kan ju bero på att man får dra extra långa andetag för att få sig sig lyft genom den och efter som hon redan har svårt att andas så vill hon ju inte ha det värre. Och hon är hal som en ål om man kommer på tanken att försöka hålla fast henne. Vill heller inte tvinga henne, för då blir det en negativ sak.
Så nu ligger tuben och masken i hennes rum bland leksakerna. Kanske får hon en bättre "kontakt" med den om hon testar själv i lugn och ro när hon känner för det.
Medicinen som man sprutar in i tuben ligger så klart inte med i leksakslådan. Vilket dom flesta hade redan räknat ut, men man vet aldrig var för slags folk som läser, så bäst att klargöra med en gång.





1 kommentar: