lördag 8 september 2012

Fredagsmys

Jag hade sett fram emot en kväll med film och virkning. Maken hade en heelt annan plan.
Sätta i hop grillen som kom i går.
Han var i extas när han packade upp den från kartongen. I bruksanvisningen stod det att det skulle ta 45 minuter att sätta i hop den, vilket det INTE tog. Snarare 3 timmar.
Han lovordade varje skruv och mutter som var i topp kvallitet (bara en man kan görs det).
Han fick faktiskt hjälp med att tyda bruksanvisningen på vissa moment.
Han sa vissa gånger att det är felkonstruerat / fel i bruksanvisningen. Vilket det inte var. Jag visade hur det skulle vara. Känns skönt att jag kunde hjälpa till på det tekniska i alla fall.
Så det där med att se film och virka blev det inget av.
Men i makens ögon var det fredagsmys.

Här är schabraket, en Barbecook brahma 5.2.
 
Det är denna text som karlar går igång på. Deras lektyr.
Han påminner starkt om Fredde i Solsidan (när han erkänner att han är grillmissbrukare).

Barbecooks ”gasolgigant” med totalt fem brännare och roterande grillspett – för den verklige grillentusiasten.
Brahma 5,2 har mycket hög kvalitet och prestanda med en grillyta på 69 x 43 cm, där två tredjedelar är emaljerade grillgaller och en tredjedel är en stekplatta av gjutjärn.
Grillen är utrustad med tre rostfria brännare på 5 kW vardera, vertikal bakbrännare och spettmotor, Turbo värmesystem och sidobrännare med kokmöjlighet.
Värmen fördelas optimalt och gasolgrillen är omedelbart grillklar, och du får ett perfekt grillresultat med kortare grilltider. Med grillens rotisseriefunktion kan du också grilla kyckling, stekar och ribs.
Aromaz-systemet är utvecklat för att ge förhöjd smakupplevelse på det du ska grilla. Du fyller enkelt det utdragbara tråget med dina favoritsmaker.
Grillen har dubbelmantlat rostfritt lock med termometer och smidig elektronisk tändning. Sidoborden är nedfällbara och de låsbara hjulen ger smidig förflyttning.
Ytterligare fördel med Brahma är att den förbrukar upp till 20 % mindre gasol jämfört med annan gasolgrill.
Grillens fettavrinningsplåt och kopp ger mindre kladd och lättare rengöring. Alla lösa delar kan också diskas i diskmaskin.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar