lördag 19 mars 2011

Scrapbooking dejt

Har tillbringat dagen med tre proffs på scrapbooking. Jag är en glad ammatör. Har börjat på en minnesbox till Cleo. Inte klar men har ändå fått massorm med idéer.


Har haft huvudvärk hel dagen och fick just reda på att det är en supermåne i dag. Jag vet att jag brukar få en rekordelig skallebank vid åska. Om det dom säger är sant så varför skulle inte jag också påverkas av månen.
Detta läste jag i Expressen idag:

Har koppling till extrema tidvatten, stormar och jordbävningar

Vart 18:e år ”besöker” den extrema supermånen jorden.
I kväll är det dags igen.
- Supermånen har koppling till jordbävningar och stormar, säger astrologen Richard Nolle.
På lördag är det fullmåne.
Men inte vilken fullmåne som helst – det är en supermåne, som astrologen Richard Nolles uttrycker det.
- Supermånen har koppling till extrema tidvatten, stormar och jordbävningar, säger han.
Elliptisk bana.
Månen rör sig i en elliptisk bana runt jorden och kommer på lördag att befinna sig ovanligt nära jorden. Det handlar om drygt 35 000 mil bort.
Det inträffar alltså samtidigt som månen är full.
Under ett sådant tillfälle ser månytan ut att vara 14 procent större och 30 procent ljusare för den som ser månen från jorden.
Astrologen Richard Nolle får medhåll av seriösa forskare som John Vidale vid Washingtons universitet.
- Både månen och solen påverkar jordskorpans aktiviteter, säger han till Space.com.
Det beror på att månens dragningskraft orsakar vattennivåerna att stiga och sjunka. Sjunker de tillräckligt mycket så minskar trycket på havsbotten och mindre kontinentalplattor kan flytta sig, enligt John Vidale.
Bäddat för kaos.
Att det sammanfaller med en fullmåne bäddar för kaos, enligt astrologen Richard Nolle som tror att jordbävningen förra fredagen utanför Japans kust hänger ihop med att vi närmar oss den extrema supermånen.
En majoritet av forskarkåren avfärdar dock domedagsprofetiorna. De kommer i stället att njuta av en ovanligt stor och vacker måne på himlavalvet.
- Effekten på tidvattnet är marginell, det kommer inte att märkas av, säger Ulrike Heiter, som forskar inom stjärnfysik på Uppsala universitet.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar