lördag 5 mars 2011

Irriterande

Det finns väl inget folk som kan försköna saker som en mäklare. Och mer falska folk kan man bara hitta bland mytomanerna. Inte konstigt att dom har dåligt rykte.
Står det nära kommunikation så skall du ge dig fan på att huset ligger i rondellen.
För den händige = ruckel
Naturnära = middle of nowhere
Varsamt renoverat = du skall vara glad OM något är renoverat.

Huset vi var och kollade på i dag var vi jättesugna på.
Jag har nog granskat korten på nätet med lupp för att se vad som egentligen visade sig på dom. Men det finns ju ett program för att ta bort sådana skavanker.
Har noterat att vissa bilder är från sommartid, då det är grönska utanför fönstren och väldigt arrangerade. Alltså har huset varit till salu innan utan lyckad försäljning.

Nu till det irriterande.
När vi kom dit och fick beskrivningen som visar vad det är för brister (huset är besiktigat av Anicimex) och var den LÅNG.
Bakfall i badrummet och felmonterad golvbrunn (av den "händige"), slitna köksluckor, köksskivorna felmonterad så skarvarna har rest sig, nästan alla golv var det lutning på, målat flertalet tapeter med fel färg så dom har rest sig och lämnat stora bubblor, grunden till huset behövs stöttas upp, gästtoa i hallen fuktskada så den måstes bryta upp (du kan ju själv räkna ut om man börjar rota där vad som kommer fram) detta skulle göras nästa vecka, gamla tvättstugan omgjord pga fuktskade och den låg vägg i vägg med gästtoan ,golvet i köket inlagt av den som TROR att han är händig, flertalet fönster fuktskade både på insidan och utsidan (rötskador), det "exklusiva" (stod det i beskrivningen) badrummet hade spricka i en av kakelplattorna och den sprickan var STOR, taket som var omlagt 2001 har inte gjorts helt klart, det nyrenoverade badrummet hade antagligen samma händiga snubbe lagt silikon (kladd i kladd kladd), träpanelen som finns på huset är rötskadat (panelen sitter under tak och ner ca 60 cm) och så här fortsätter det.
Vi blev så in i h*lvete besvikna. Men allt har ett pris. Så går det för "billig" peng så kan man ju fixa sådant själv. Och då menar jag att en som KAN skall få göra det.
Så här står det i början av beskrivningen:
Hovås är ett väldigt omtyckt område och här hittar vi denna juvel för livsnjutaren. Med stora ytor på ett plan och närhet till havet är det här verkligen ett hus att trivas i. Villan har mellan 2005 och 2010 renoverats med bl.a. bergvärme, 2 nya badrum, nya vitvaror samt genomgående nya ytskikt. Det här är ett modernt boende nära havet men samtidigt inom bekvämt räckhåll till händelsernas centrum i Göteborg.
Redan här skulle man väl ha fattat att det var ugglor i mossen.
När jag frågade om det stora badrummet var hemmabygge så svarade han ja. När jag påpekade att det var brister (stod i bilagan från Anticimex) på golvbrunnen så var hans svar, att den klämringen till brunnen skulle sitta så. MEN där gick han bet. Jag förklarade HUR det skulle vara (som tur var badrummet från 2005, då jag jobbade med sådant). Han försökte istället prata bort det än att bara säga ok. DET retar mig.
Jag väntar på dokumentet från besiktningen som har utförts av Anticimex med alla anmärkningarna.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar