onsdag 12 december 2012

Svärmor kommer hem

Till helgen kommer särmor hem.
Tycker det är ett jävla velande från avdelning 134 på Sahlgrenska.
Först skulle hon stanna tills tisdag (förra veckan) på Shalgrenska, efter det direkt till Högsbo och vara där i 4 veckor.
Nu är senaste budet att hon fick välja på att åka till Högsbo med rehabilitering en vecka, eller komma hem å få 4 veckors rehabilitering i hemmet.
Inget svårt val. Hem å få tre veckor extra rehab.
Fattar inte att dom kan snurra så mellan olika alternativ, dessa två är inte dom enda ändringar som gjorts, men kommer inte ihåg alla turer.
Gamla (och unga) som redan är snurriga, och speciellt på en strokeavdelning, skall väll inte behöva ha det så. Ellen anhöriga som vill veta för att kunna planera osv. Men det är vårdens signum.
Nä klara besked tack.
Nu kommer hon hem till oss till en början. Som tur var har vi ett enplanshus så hon kan sladda omkring med rullstolen som hon vill.
Vi har en granne som har en eldriven rullstol så hon kan ju alltid hånka på honom när hon är ute och åker.
Undra om det är lag på vinterdäck när hon är ute å kör? haha
Här kommer hon att vara till efter jul iaf. Vi åker till Thailand den 18/1 så då vet vi inte vart hon skall vara, antingen här eller hos sig. Hon har tre trappor utan hiss till sig. Så det kan ju vara lättare att vara här då. Men hon kan ju lika väl ha kommit tillbaka helt då. Hon får bestämma själv hur hon vill bo.
Man vet aldrig.
Och detta med att man aldrig vet, blir en tankeställare när någon nära drabbas.
Det kan ju faktiskt hända mig också. Ingen går säker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar