torsdag 14 juli 2011

Den sjuka modevärlden

Jag har varit på Frölunda Torg i dag och kollat runt. Hittade en jätte snygg topp på H&M. Provade den i storlek L och jag tyckte den satt för tajt över brösten så jag skulle fråga om dom hade någon i XL. Men svaret som jag fick var att dom görs bara till storlek L. Jag blev helt ställd.
Men hallå!!! Bor vi i Somalia eller??
Och just sådan topp med omlottskurning och rynkat över magen är det som vi tjockisar skall ha för att dölja alla kostcirklarna. Men nej då, då görs dom bara till "normala" personer. Alltså från XS till L.
Vad hände med XL?
Jo, vi har blivit hänvisade till en egen avdelning. Och butikskedjorna hittar på lite käcka namn på dom så man skall känna sig ännu tjockare.
Big is beautiful som H&M kallar sin plus-size (varför engelska på dessa?) avdelning för är rena skämtet. Den tjockaste modellen dom har haft är Anna Nicole Smith, som inte var tjock utan hade höfter och tuttar.
Det gör det inte bättre när man ser mulliga, eller som man också kallar dom med storlek 40, plus-size modellerna är NORMALviktiga.
Det får mig att känna mig ännu fetare och fulare.
Se bara på denna mulliga (??????) modell.
Jo hon är faktiskt i den kategorien, mullig enligt modevärlden. SJUKT!!!

Och denna sexsymbol, med världens kändaste mått 90-60-90 är rena rama fläskbärget då.

Nej, det är så här man skall se ut. Enligt modevärlden då.
Och skulle dom få önska något kanske det skulle vara att modellerna kunde tappa något kilo till.

 
Det korkaste kommer nog från Karl Lagerfelds mun
“These are fat mummies sitting with their bags of crisps in front of the television, saying that thin models are ugly.” 
Som om inte han ser ut som en vaxdoppad mumie. Jag vet inte.Men det kan vara jag som har fel på ögonen, det har jag ju papper på.2 kommentarer:

  1. För att inte tala om BH-utbudet i dessa sk PLus Size-serierna. Kupor upp till E. Och detta står med en stor lapp på BH:arna, precis som det är något att vara stolt över som kedja. Det är ju ett skämt!!!

    På Lindex hade de EN bikini i serien Genrous. EN!!! Varför inte göra alla kläder i ALLA storlekar? Kläderna på plus-Size-avdelningen ser ändå ut som tält!

    SvaraRadera
  2. Om man följer modevärlden så skulle det inte finnas några kläder alls för kvinnor som är lite större, tyvärr.

    SvaraRadera