lördag 11 juni 2011

Hyacinth Bucket

Jag fullkomligt älskar denna serie, Skenet bedrar. Så här står det skrivet om Hyacinth i Wikipedia:

Hyacinth Bucket är huvudpersonen i tv-serien Skenet Bedrar.
Karaktären är en mycket högfärdig dam, som försöker få den enkla tillvaron att låta som tillvaro med lyx och flärd. Inte minst visar sig detta genom språket, där hon ständigt envisas med att göra långa pretentiösa utfyllnader, a candelight supper with a small musicalsoaré eller hur hon svarar i sin telefon The Bucket (uttal: Bouquet) residence, the lady of the house speaking.... Ett tema som ofta förekommer är hennes enda barn, Sheridan, som hon ständigt skryter över.
Hyacinth Buckets vardag och även seriens handling bygger i hög grad på att the Buckets ska klättra på den sociala stegen, att umgås med de bättre och mer belevade klassen anser Hyacinth som något ytterst viktigt. Allt skulle gå väldigt bra om det inte vore för att Hyacinths släktingar är fattiga och slumaktiga. Ständigt måste hon undvika sina två systrar Daisy och Rose, som båda bor i samma hus tillsammans med deras gemensamme far, Daddy, och Daisys late och ovårdade man Onslow.
Den enda släktingen som Hyacinth kan framhålla och tala om är Violet, där hon ständigt berättar att Violet är framgångsrik, eftersom hon har en swimmingpool, rum för en ponny och en Mercedes-bil.
Hon älskar att styra över andra och bestämmer över sin stackars plågade man, Richard. Hon tror att alla gillar henne, men egentligen gör ingen det.

Här kan du se en liten filmsnutt av den underbara dam.1 kommentar:

  1. En underbar serie. Hyacint är störtskön som verkligen lägger ner ett stort jobb på att få vara en fin dam. :-)
    Kram

    SvaraRadera