måndag 25 april 2011

Sätter hjärnan i jobb

Jag har satt hjärnan i arbete så den skall tänka på något positivt istället.Jag håller på att inreda huset. Just nu är jag i vårt sovrum (har ytterligare 10 rum att inreda *njuter*)
Har tänkt att det skall ha lite New Englad stil, fast inte så vitt och kalt. Vi har en-suite (lyxigt :-P). Det badrummet går i sand och mocca. Basen blir beige och vitt, inslag av blått och lite rött.
Det får inte bli för mycket marinkänsla. Detaljerna tycker jag är viktigast, och det är just dom som kommer vara marina.
Sovrummets badrum i dag.

 
 Jag håller på att måla tavlor med signalflaggor. Har inte bestämt om den stora skall bli på trä, duk eller segel. Hittar jag gammal segelduk så blir det garanterat det.

Gästtoaletten i hallen måste göras om. Har en tanke att den kan man totalt spåra ut på (det är ändå gästerna som skall tillbringa tid där ;-)).
Hanfatet i båtstil, spegeln i skepps fönster osv.
Jag älskar att komma in på en toalett som man bara förvånas av. Och gästtoaletten är en viktig del i huset.

Vi skall lämna in innerdörrarna på omlackering ( heter det så?). Dom är nu bruna och vi vill ha vita. En tanke som vi har är att sätta in tre runda fönster (stort, mellan, stort) i ena toalettdörren. Den toaletten som är i korridoren har takfönster och vanliga. Ljuset kan behövas i hallen då det inte finns några fönster där.
Då kan man även ha ett i gästtoalettens dörr. Dom är frostade så du som kommer på besök behöver inte vara orolig.
Gillar att man kan se om någon är där utan att behöva rycka i dörren. Det finns väl inget mer stressande än att veta att någon står utanför när man själv sitter på toa.


Huset har fyra toaletter så man behöver inte trängas på en och samma.
Toan är ett sådant rum som man lätt kan ändra på med enkla medel.
Byt handduksfärg, släng in lite nya detaljer och du har ett nytt badrum.
Förutsättningen är att man har ett neutralt badrum, inget rosa kakel (då spelat det ingen roll vad du gör, det kommer förbli ett rosa badrum). Helst vitt kakel, så blir det lättare att ändra utseende.
Just det där med "neutralt" kakel är just det som INTE finns på gästtoan. Nu är det ett hemskt orginalkakel, mossaik, från 1964 i turkost-babyblått *ryser*.
Jag kommer sätta klorna i det så fort jag har tid.

Så här blev det sist jag hade ett talettprojekt. Här är visserligen bara golvet klart, men nöjd är jag över mitt jobb. Den blev så fin när allt var på plats. Trots att den bara är 1x1 meter. När man stänger dörren så skall man inte ha lätt för klaustrofobi eller för långa ben.
Gillar den mossaiken. Det blir antagligen den på den nya gästoaletten också.

Visserligen är det långt kvar till flytten. Alldeles för långt....
Men det kan ta tid att hitta dom rätta detaljerna. Det är just dom som gör det. Och sådant kan jag leta ihjäl mig på. Skam den som ger sig.1 kommentar:

  1. Inget fel på rosa ;) Eller så ställer du bara in ett par stövlar på toa, så voala såååå fiint....eller inte. Du kommer att göra det jätte fint!! Ta det lugnt bara, rom byggdes inte på en dag det heller. KRAM L-S

    SvaraRadera