söndag 12 juli 2009

Rolig bok för oss som väntar barn.....


Absolut värt att läsa . Många goa skratt.


Av doktorn får du medicinska råd. Av din mamma får du babykläder. Men vem kan svara på det du verkligen vill veta om graviditeten?
Tjejkompisarna, så klart – åtminstone de som själva gått igenom den upprymdhet och utmattning, den vånda och sällhet som graviditeten innebär.
I Handbok för gravida berättar den fyrfaldiga förlossningsveteranen Vicki Iovine om sådant man knappt kan prata om med sin bästa väninna. Utan krusiduller tar hon upp det där som känns för konstigt eller pinsamt att fråga någon om, och hon ger praktiska råd och komiska kommentarer kring allt som rör graviditeten, från det ögonblick då du får reda på att du är med barn ("Hjälp, hur klarar jag mig ur det här nu då?") till den stund då den nyfödda anländer ("Va – måste jag ta med mig den hem?").

Bland annat tipsar boken om:

• Vad som egentligen händer i din kropp – från illamående till frosseri. Hur det känns när man plötsligt inte får vara barn längre därför att man ska ha ett barn.

• Vanliga farhågor och nojor – från att förvandlas till sin egen morsa till att glömma ungen på biltaket. Bara lugn – vad man än oroar sig för, så är det garanterat normalt.

• Havandeskapets många känslostormar – hur det kommer sig att man blir så lättretad, tankspridd, trött, virrig. Mer än vanligt, alltså ...

• Om man vill ha sex under graviditeten – med tanke på att man inte kommer att ha någon lust efteråt – hur gör man då?

• Utseende och välbefinnande – några varningens ord. Akta dig för den lilla käcka mammafrisyren som får dig att likna en flodhäst med förkrympt skalle!En tröstande stämma och rungande skrattsalvor – allt finns i den här boken!

1 kommentar:

  1. Visst är den bra... har oxå den. Fått mig många skratt.

    Kram

    SvaraRadera