lördag 31 mars 2012

Nakenlunch

Det har varit mycket spa:ande dom senaste dagarna. I onsdags var jag på Curiosa spa och fick fot och ansiktsbehandling. Två timmar i lyx.
I dag var det dags igen.
Nakenlunch.
En kompis hade hyrt Romerska badet på Valhalla. Tre underbara timmar med bastande, ispool, tvagning, skrubbande, diverse ansiktsgehandlingar, rosevin och kacklande.
Några av oss hade tagit med sig bodyscrub och andra saker, för att åtminstone göra ett försök till förbättring. Jag hade med mig min hemma gjorda anticellulitskrubb. Vilket består av kaffe och havregryn. Den sätter igång blodcirkulationen så det står härliga till.
Det radades upp och alla fick ta det dom ville. Ett fasligt skrubbande blev det.
Det visade sig att det ingick tvagning också. Och då menar jag inget fjompigt slappna-av-tvätt. Utan med rejäla riviga svampar blev man tvättad. Där fanns ingen död hud kvar där efter den tvättomgången.
Eftersom vi var dom enda där så var det bara fritt fram att strutta omkring naken om man så ville. Vilket gjorde att det var en väldigt avslappnande stämning.
Fick reda på av den ena tvangningsdamen att kvinnor fick tillträde först till Romerska badet på Valhalla för 12 år sedan. Med tanke på hur länge kvinnan har haft rösträtt i Sverige så var det helt obegripligt. Men varför ha kvinnfolk på mötesplatser för bögar. Om dom inte tvagar en då så klart. Ja ja, lugna nu ner dig. Har inte pekat ut någon speciell man.
Det var en härlig och avslappnande nakenlunch.
Jag hängde inte med på Lipp efteråt, där det skulle intagas mat och dryck. Fick räcka med badet för min del.






tisdag 27 mars 2012

Kungakronan är klar

Tröttheten dröjer sig kvar. Tog en liten power nap på 4 timmar när jag kom hem. Helt slut. Fattar inte att man kan vara så trött.
Har i alla fall börjat sy på brudklänningen idag, som Mölndals Museum har beställt.
Mönster är ritat och tyger valda. Nu håller jag på att sy dekorationer till klänningen i form av blommor. Ni får se bild sedan när den är klart. Eller så får ni besöka en mässa som den skall ställas ut på lite längre fram :-).
Min kungakrona är klar nu. Det blev den färggladaste och glittrigaste av dom alla, så klart.
Jag vill inte göra en strikt tråkig krona, det finns det andra som är så mycket bättre på. Utan jag vill att man skall bli glad och le när man ser den. Om du sedan ler för den är rolig, gräslig eller fin spelar ingen roll. Om jag bara får dig att LE, så har jag uppnått mitt mål.







måndag 26 mars 2012

Mor & dotter

Bilden på kronprinsessan Victoria och hennes dotter Estell behöver inga ord.



SPA bahandlingar

I julklapp av maken fick jag ett presentkort på en ansiktsbehandling och en fotvård på Curiosa spa.
Jag har bokat båda behandlingarna nu på onsdag.
2 timmar av total egotid och avslappning.
Det är riktig lyx för själen. Och fötterna å trynet också för den delen.
Skall bli så skönt!




söndag 25 mars 2012

Kära dagbok, blogg menar jag

Ja men vist, varför inte ta lite urinvägsinfektion när man ändå håller på.
Har haft ont i njurarna några dagar så jag undrar verkligen om det är det. Trodde det berodde på att jag legat konstigt, men när kissinödigheten kom så gick det upp ett ljus.
Blir det inte bättre i morgon blir det vårdcentralen. Men man skall inte ropa hej än. Det kan ju vara så att det är njursten som är på g. Känner igen värken lite.
Har ju fortfarande känningar av gallstenen trots gallan är borta. Man kan vist få det. Nu gör det inte så ont som när jag hade gallan kvar. Men molande värk är det allt.
Fy, det har blivit värsta sjukbloggen nu. Men behöver lägga av mig det någonstans för att orka med allt annat runt omkring. Bra ställe att lägga det på tycker jag :-)

Med ett väder som var 100% vår gick vi en promenad vid havet idag. Det var vi inte ensamma om att göra. Och i varje trädgård höll det på att krattas, borstas, tvätta bilen, rensa garaget, plantera mm.
Har ingen trädgård just nu, så man slipper ha dåligt samvete att man inte ligger där i rabatterna.
Något positivt med att leva i en skyttegrav.

Kar köpt mig en vårjacka i skinn. Får se hur den sitter när den kommer på posten.
Det finns inget tråkigare än att vänta. Hatar verkligen det. Om det är så att vänta på paket, i kö eller folk spelar ingen roll. Förutom att när jag väntar på folk blir jag irriterad och grinig att dom inte kan hålla tiden. Hur svårt kan det vara att planera sin avtalade tid?!? (säger en som alltid är 10 minuter före på plats). Jag kan tycka det är nonchalant att komma sent. Jo, alla kan komma försent ibland, det är inte det jag talar om. Utan att alltid låta andra vänta på en.
Hade en vän som ALLTID var sen. Var det än gällde. Så när vi skulle ses så sa vi alltid en halvtimma tidigare till henne. På så sätt slapp vi vänta. Inte så länge i alla fall.
Jag förespråkar den akademiska kvarten. Kommer du inte efter en kvart, efter avtalad tid och inte hört av dig, så går jag.






lördag 24 mars 2012

Trött

Förkylningen är borta men huvudvärken, ömma öron och tröttheten dröjer sig kvar.
Har någon skit i kroppen då jag har fått munsår också. Jag får inte så ofta munsår på läppen utan det sätter sig inne i munnen. Det gör så in i --- ont att käka och dricka.
Har sovit ett par timmar på dagen idag och snart skall jag gå och lägga mig igen. Så trött.
Man blir inte bättre av att gnälla, men det känns bättre.



Pader-Wills syndrom

Det blev inget svar igår, döbeln var sjuk. Så jag får vänta 2 veckor tills bokstavskombinationen kommer.
Förkylingen är nästan som bortblåst. Med allergitabletter och näsdroppar så fixade det sig. Alltså var det ingen förkylning utan allergi.
I går slocknade jag halv nio. Var som en zombi redan vid 2.

Har ett par kompisar som fick barn för några veckorsedan. Det visade sig att något var fel vid födseln. Pojken var helt lealös och reagerade inte.
Nu har det visat sig att han lider av Pader-Wills syndrom.
Våra tankar går till J & L med familj.
http://www.myperfectbaby.se/ är en mötesplats för föräldrar med det lilla extra. Där tankar och erfarenhet kan delas till andra.





torsdag 22 mars 2012

Dajo

När jag hade hämtat Cleo på dagis så trotsade jag förkylningen och åkte till lekparken med henne. Ville inte gå in i detta underbara väder. Smart nog ringde jag svärmor och frågade henne om hon skulle med. Vilket hon självklart ville.
Farmor är verkligen Cleos stora idol. Så underbar kontakt dom två har. Det får ett mammahjärta att smälta.
Redan när vi svängde in på hennes väg ylade Cleo DAJO (farmor). Så lycklig hon blir när vi skall träffa farmor.
När vi hoppade ur bilen så börjades det ropas: Dajo, e du? (farmor, vart är du?)
När hon får syn på henne så springer hon fram och kramar henne och säger: Min, dajo.
Där smalt svärmors hjärta.
När jag själv har haft världens bästa farmor som har betytt så otroligt mycket för mig så vill man att Cleo skall få uppleva samma. Och det har hon verkligen fått.


Kortet är från i somras i Lysekil.
Dajo och Cleo läser bok, vilket är hennes favoritsyssla.


1500 kvm pool

Solen skiner och vårlökarna börjar komma upp. Och så håller jag på att bli sjuk. Vilket jag absolut inte har tid med nu. Ont i både huvud och hals och kill i örat. Det betyder bara en sak, förkylning.
Maken är förkyld nu, så ni kan ju tänka er vilket gnäll det är hemma.
Män som är förkylda låter verkligen som om dom håller på att dö. När han hade vattenkoppor i december så var han bara prickig, inte det minsta gnällig. Saknar nästan det.

I trädgården håller dom på att greja så det står härliga till.
Nu har dom fått hit en arbetsbod, en sådan dom kan gå in i för att luncha osv. Vet inte om man skall oroa sig, betyder det att dom inte kommer bli klara i år?!?!
Just nu är det bortforsling av jord och lera som gäller. Sedan skall det på med mackadamm och matjord och tillslut en gräsmatta där uppe på. Om bara matjorden är på 100 ton så vågar jag inte äns tänka på vad mackadammet väger..... Det är ju det som skall jämna ut ytan. Och som ni ser så har vi en pool som skall fyllas på 1500 kvm.
Grannen frågade om vi höll på att bygga ut. Nej sa vi. Han sa då: Ja ha, det är en pool ni bygger. Nej, "bara" dränerar tomten.
Det hade nog varit bra mycket billigare att bygga en pool.
Johan, han som jobbar i trädgården, har lova mig den finaste gräsmattan i hela området. Och jag kan lova ER, är gräset grönare på andra sidan så kommer han få höra det ;-)



onsdag 21 mars 2012

Bokstavskombination

Har försökt förtränga läkarbesöket på fredag. Jag skall få min "dom" ang ADHD.
Kan alltid trösta mig med att några av världens smartaste människor hade den bokstavskombinationen, Albert Einstein och Thomas Edison tex.
Om det nu är någon tröst att jämföra sig med dom.
Risken är att man känner sig ännu dummare....




tisdag 20 mars 2012

Dagens Barbafigur

Dagens Barbafigur är Barbazoo.
Och vem är då denna lilla fillur i min bekantskap?
Jo, min lillasyster så klart. Ni som känner henne vet att det behövs ingen mer beskrivning.




Ja jag vet, jag har fått dille på Barbapapa familjen. Men så e det ibland.


söndag 18 mars 2012

Liseberg

Japp, idag har jag och Cleo varit på Liseberg, eller snarare Hotell Liseberg Heden.
Det vankades brunch med goa vänner.
Jag älskar american pancakes med syrup och bacon till. Och det fanns det på denna superonyttiga buffe. Jag åt frukt också kan jag meddela.
Med chokladsås över så klart. Himmelskt smarrigt var det i alla fall.
Efter vi hade chockat kroppen med en sisådär 25000 kalorier så tog vi en promenad till Avenyn och smet in på den nya affären TGR. Det var en affär precis i min smak. Mycket billig skit, eller som man också kan se det, mycket för pengarna. Dit blir det garanterat en ny tur till snart, men då utan Cleo. Man kan inte koncentrera sig när man har en liten med sig och tusen folk som bara knör på barnvagnen.
När vi kom hem så tvär däckade jag i soffan. Sov en timma medans svärmor lekte med Cleo.

Tusen tack ännu en gång girls för en underbar "fika".



lördag 17 mars 2012

Längtar till söndag, måndag och tisdag

Jisses vad kul det var att få börja "jobba" igen. Jag kommer bli värsta sömmerskan efter detta, då dom gör många beställningar till bl.a Universeum, Mölndals museum, teatrar, förskolor mm.
Fick börja med att sy en kungakrona. Det får alla nya börja med. Man har ett färdigt mönster att gå efter men får själv välja vilket tyg och färg man vill ha. Bilder kommer....
Kreativiteten flödar på hög nivå nu. Längtar tills nästa gång, vilket är på tisdag.
I morgon är det brunch med BT-tjejerna. Så kul att ses och kackla av sig :-)
På måndag kommer en kompis med sin lille parvel på fika. Skall bjuda henne på the i väldigt speciella muggar. Ni kommer få se kort på dom sen. Dom är nämligen det senaste i min manisamling ;-)
Tisdag är det åter igen dags för att sy på min krona. Och efter det har jag en tid för att göra naglar.
Jag gör nämligen inte mina egna naglar. Det blir inte så bra då.
Har totalt pajat vart enda finger med mitt gnagande. Och jag biter inte bara på naglarna utan även sidorna och nagelbanden. Har jag naglar gjorda så biter jag inte. Konstigt men så är det i alla fall.
Nu är dom så korta och hemska att jag knappast vågar visa händerna längre. Och nämner inte äns att jag är nagelterapeut, för då vill folk kolla på ens egna naglar.
Men snart är det ändring på det.

Ni ser ju. Kan knappast bli värre.



torsdag 15 mars 2012

Nytt jobb

I morgon börjar jag nytt jobb.
Hjälp, det går lite fort just nu. Allt bara faller på plats efter hand.
Känns skrämmande och nervöst inför morgondagen. Jag var där idag på en andra "intervju" och studiebesök.
Nu är det inget sådant jobb som "normala" människor har utan jag kommer att ingå i en arbetsgrupp två gånger i veckan. Jag kommer att tillhöra arbetsgruppen Rekvisita. Det är lite mjukstart innan klivet ut i den riktiga världen. Vilket jag är livrädd för. För vem fan vill anställa en som redan har "problem". Ja, det är väl därför dom mutar in "oss" hos arbetsgivare. Usch, ryser bara jag tänker på det.
Ja ja, det är då det.
Nu är man med personer som sitter lite i samma sits som en själv. Alla som går på aktivitetshuset har någon form av psykisk funktionsnedsättning och varit i kontakt med psykratin. Så det är alla nivåer på tomtar här. Fick exempelvis en skönsång (kanske inte enligt mina öron) av en man när jag väntade på handledaren idag.
Det finns vissa regler som gäller. Man får inte vara påverkad av alkohol eller droger. Inte bete sig hotfullt eller aggressivt mot andra, heller inte uttrycka rasistiska eller sexistiska åsikter. Man får inte ta med sig vänner, släkt eller någon annan som inte är introducerad i verksamheten. Man skall betala för det man äter och dricker. Och inte prata om sjukdomar eller mediciner.
Inte många regler men dom är viktiga för allas trivsel och trygghet.
Så från en dag i veckan (arbetsrehableteringen på onsdagar) till tre "arbetsdagar".
Jag hoppas att jag skall klara av detta. Vill ju inget annat än att bli frisk och kunna jobba så jag kan tjäna pengar. Sjukersättningen är inte direkt fet.
Vill kunna vara en individ som känner sig behövd, uppskattad och självständig.
I dagsläget så är man inget av dom tre. Mer en börda för samhället och skattebetalarna.
Säger man psykisk ohälsa så tänker 99% på en galning. Vilket bara 0,1% är. Så "vi andra" blir dragna över samma kant. Det kanske är därför ingen vill tala om att man lider av psykiska problem. För man blir jämförd med en galning. Och ingen vill ju vara kompis med en sådan. Eller kännas vid.
Som min pappa sa om min mamma: Ja du vet ju, hon var ju inte riktigt frisk.
Och det var med en nedvärderande ton som det sas. Dom orden ekar fortfarande i mitt huvud.
Men det är som med allt annat, okunskap. Och fördomar som lever kvar fån förr.
Men är vi fler som vågar visa oss. Så kanske bilden av oss psyksjuka ändras.
Alla är inte dårar eller galningar, utan helt vanliga människor som har snubblat i livet.
Det tar ett litet tag att sälla sig upp igen. Så istället för att bara stå vid sidan om och titta, så hjälp oss upp.







onsdag 14 mars 2012

Tolsereds 4H gård

I dag besökte vi Tolsereds4H  gård. Dom hade får, gätter, lam, grisar, katter, ankor, hönor, kaniner, marsvin, kor och hästar.
Man fick gå runt på gården och spana in dom små och stora liven. Cleo gillade bäst hästarna. Speciellt en som var nere vid parkeringen. Såg nu ikväll att den har samma namn som maken, vilket är super kul (min taskiga humor vet ni).
Sedan bar det av till Ikea för lunch. Vi alla 5 var hungriga (en vän och hennes två pojkar var också med). Mysig dag fick vi i den underbara vårsolen.

Dom har äntligen börjat gräva i trädgården idag. Det blir bara djupare och djupare, eller hålet blir bara större och större. Kan lika väl göra en pool nu när dom ändå gräver. Hoppas bara det snart blir klart så man kan få tillbaka sin tomt.



Barbabok

Om man frågar Cleo vad hon helst vill göra så blir svaret läsabok, i alla fall till 98%.
Hon älskar böcker. Det har hon absolut inte ärvt av sin dyslektiska mamma. Utan jag är helt övertygad att det är hennes farmors gen som gör sig påmind där.
Till och med på dagis säger dom att hon är helt galen i böcker. Och varje dag när jag hämtar henne brukar hon sitta i läshörnan och bläddra i någon bok.
Så jag har fått en liten Barbabok. Den tråkigaste av dom alla, som jag tyckte när jag var liten.
Men vi kan ju alltid hoppas att hon får det lättare i skolan än vad jag hade. Hon har ju ett läshuvud i alla fall. Och så kan vi hoppas att hon ärvt min mammas språkkunskaper. Hon var en fena på språk. Franska, engelska, tyska, italienska, spanska. Var dom hon kunde som ett rinnande vatten, om hon fick bli lite varm i kläderna först. Franska var hennes andra språk, då hon växte upp i Tunisien och gick i fransktalande nunneskola. Och kunde hon inte säga ordet så visade hon vad hon menade med gester. När hon inte kom på vad mjölk hette på spanska, så råmade hon och visade hur man mjölkar. Det funkade, vi fick mjölk.
Usch vad jag saknar henne. Så synd att hon aldrig fick se Cleo, och tvärt om.





tisdag 13 mars 2012

GRATTIS!!!!!

Fick precis veta att en vän har fått beviljat en magplastik. Jag blev så himla glad för hennes skull. Lycklig är mer rätt ord. Sitter här med världens smile på läpparna.
Jag vet hur hon har mått med sin "nuvarande" magen. Efter ett x antal barn så sätter det sina spår. På vissa mer än andra.
Jag säger GRATTIS ännu en gång till dig!
Och du vet att jag finns här.




söndag 11 mars 2012

Bisonoxar och snödroppar

Nu när våren, förhoppningsvis, har kommit så längtar man till att sätta tassaran i trädgården.
Men som ni säker vet så är det liiite knepigt just nu. Ingen större mening med att göra något tills dom är helt klara med dräneringen utav tomten. Och färdigställt den så gott det går.
Som Cleo säger: -Takton städa (traktorn städa) och så pekar hon på skyttegraven (på 1600 kvm) utanför fönstret.
Håller tummarna på att dom kommer i morgon och börjar med det. Skadar ju inte om det skulle bli klart i år....
Där leran inte sväljen en som kvicksand har jag försökt att se hurvida det kommer några blommor eller ej. Har hittat snödroppar och en mängd med små gröna uppstickare av någon slags blomma, om det inte nu e ogräs då. Kan ju alltid hoppas på att det är ett vackert ogräs i så fall.

Och i förrgår kom Cleos hosta igen. Det rosslar och tjuter i luftrören. Känns som det alltid sätter sig i luftrören på henne och brickanylen gör ingen underverk direkt. Ger mig fan på att hon har förkylningsastma. Jag har själv astma så jag vet hur det känns.
Blir det inte bättre i morgon blir det till att ta en promenad till vårdcentralen. Det har ju lovats bikiniväder i morgon. Nja nästan då. Men allt över 7 plusgrader känns som rena sommarvärmen nu.

Har mått relativt bra det senaste. Men i dag kom den frånvarande ångesten som en skenande bisonoxe och slog till. Och han hade med sig sina andra 42000 kompisar.
Jobbigt när man inte kan förutse det komma. Det bara smyger sig på och sedan attackerar som en galen geting.
Blä, för det!

Ja vad har annars hänt. Inte mycket förutom en skön huvudvärk på tre underbara dagar. Vilket jag också säger bläääää till.



fredag 9 mars 2012

En ko i vardagsrummet

Japp, det är just det vi har nu. En ko i vardagsrummet.
Jag skulle ha den under den nya fåtöljen, men den är förstor för att få plats i hörnet. Det är en rekordelig dam som tar sin plats, eller e det en han? Kanske en Hen (vilket jag tycker är det dummaste jag har hört, om hen alltså).
Man klipper ju inte gärna till den för att den skall passa. Eller?
Får bli att lägga den någon annanstans eller sälja den.




torsdag 8 mars 2012

Privat skyttegrav

Dom skulle ha satt igång och grejat med trädgården i veckan, men jag har inte sett till några grävskopor och gubbar. Passade på att ta lite kort på vår fina skyttegrav.
Det skall fraktas bort omkring 100 ton blålera och lika mycket matjord skall sedan hit.
Känns som om vi aldrig kommer få ordning på trädgården.
Just nu letas det växter och blommor som skall planteras. Vi får väl se hur det ser ut till sommaren.






Mitt i all lera så kommer snödropparna :-)



tisdag 6 mars 2012

Tomtar å andra stjärnor

Imorgon skall jag som vanligt till rehab för att gör min oändligt-tråkiga-döda-3-timmars-sysselsättning.
Tre timmar per vecka slår jag ihjäl med sådant jag tycker är helt outnyttjad tid. Lär sig inget å gör helt meningslösa saker. Sist täljde jag klart mitt dubbelhjärta (ja du hör ju). Urk, vad tråkigt det är.
Men ändå så kan jag inte låta bli att längta tills onsdagar. Kanske är det det där sociala med andra människor eller att man har  skaffat sig ett "jobb". Jobb kan jag ju inte kalla det men man har ändå en plikt att vara där och få träffa andra tomtar. Man förväntas att komma och kan man inte det så ringer man och säger det.
Det kanske är där som jag ser att jag faktiskt har en framtid att få jobb.
När man omedvetet jämför sig med dom andra i "intelligens", vi snackar tomtar på alla nivåer så jag är ingen stjärna jag heller. Men ändå så gör man det. Förundras av andras opraktiska tänkande. Sådant som jag tycker är en barnlek tycker andra är världens problem å tvärt om.
Saker som är så självklara så man måste vara blind för att inte se, ser inte alla.
Jag blir på något sett bekräftad på att jag inte är helt värdelös. Utan att jag klarar saker.
Som min läkare sa att det finns bidrag arbetsgivaren kan får för att anställa en med någon slags nedsatt arbetsfunktion. Vilket jag genast utbrast, "Muta menar du". Läkaren grunnade ett tag och sa sedan. "Jo så kan man ju oxå se det."
För mig är det inte ok att gå till ett jobb och inte försöka göra sitt bästa. Man kan inte alltid göra 100% men i alla fall försöka.
Det är just det som är mitt problem.
Jag gör förmycket och tror att jag kan klara allt, vilket jag också gör. Ett tag, tills det är bom stopp.
Har inte lärt mig vad medelhastiget är förnågot. Antingen kör jag i 190 eller inte alls.
Sån e jag. Och det måste jag ändra på. Frågan är bara hur. Men det är därför det finns arbetsrehabilitering. Vi får väl se.
Mitt hinder är inte nödvändigtvis ditt.





måndag 5 mars 2012

Trotsåldern

Då var den här. Den satans 2 års trotsåldern. Får hon inte som hon vill så gallskriker hon.
Jag är benhård på att har jag sagt nej så är det nej. Här går det inte att skrika sig till saker. Men det hjälper inte ändå, hon skriker lika mycket fast hon vet att det inte tjänar något till.
Jag säger inte nej till allt. Väljer mina fajter så man säger.
Som i dag ville hon ha välling. Och jag sa nej. Ingen välling på dagen utan då är det mat som gäller. Och det vet hon.
Första rundan skrek hon i 40 minuter. Nu var det samma visa igen. Får hon välling så vägrar hon äta "vanlig" mat. Hon är inget matvrak, men hon har ätit en hel macka vilket är 200 tuggor fler än hon brukar.
Jag vill inte att hon skall bara äta välling. Så därför är just detta ett evigt tjatande om den satnans "bänningen", som hon säger.
När hon skriker i affärer så går jag bara där ifrån. Det spelar ju ingen roll vad man säger så slutar hon inte skrika.
Hon är en enveten unge innan så det hjälper ju inte direkt när hon kommer i trotsåldern.
Må Gud giva mig krafter till att överleva detta.
Det blir till att söka internat till höstterminen. Synd bara att dom inte tar in 2,5 åringar.




Inställt

FAN!!!
Advokaten ringde och meddelade att morgondagens tingsrättsbesök är inställt pga att pappas ombud ligger på sjukhus. Vilket advokaten tyckte vad mycket märkligt att det blivit inställt pga det.
Det som skulle beslutas om i morgon är om pappa skall bli redovisningskylldig på vad arvet och allt runt omkring har tagit vägen. Inget annat. Och det hade ju knappast ett ombud behövts vara närvarande när tingsrätten ger beskedet.
Hela tiden skall den ormen slingra sig. Tänk att han inte kan stå rakryggad och stå för det han har gjort. Jävla ynkrygg är vad han är.